Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ

Διαβάσαμε στις κριτικές κινηματογράφου ότι η ταινία είναι ένα τεχνικό επίτευγμα, ένα φιλόδοξο εικαστικό στοίχημα, μια πρωτότυπη προσπάθεια να μιλήσει για την ζωγραφική ή ίδια η ζωγραφική! 
Αυτά ήταν αρκετά για να πάμε οπωσδήποτε να δούμε την ταινία "Loving Vincent".


 Και πράγματι, θαυμάσαμε την δύσκολη υλοποίηση μιας τολμηρής ιδέας κάποιων ρομαντικών καλλιτεχνών, να ζωντανέψουν δηλαδή η ζωή του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκόγκ και την παρεξηγημένη ιδιοφυΐα του, σε μια ταινία όχι με ηθοποιούς,


 αλλά με 65.000 κινηματογραφικά καρέ - ελαιογραφίες που ζωγραφίστηκαν στο χέρι μέσα σε μερικούς μήνες!




Πάνω από 120 ζωγράφοι έβαλαν το χεράκι τους για να ολοκληρωθεί αυτό το μικρό κινηματογραφικό θαύμα, ανάμεσα σ' αυτούς και 20 Έλληνες!






Όπως ήταν λογικό, η αισθητική τους αντέγραψε την τεχνοτροπία του Ολλανδού ζωγράφου και έτσι πέτυχαν να ζωντανέψουν το έργο του, δουλεύοντας με τις ξέφρενες παχιές πινελιές του και τα εκθαμβωτικά του χρώματα.


Η ταινία μέσα από την ιστορία μιας επιστολής του Βαν Γκόγκ, προσπαθεί να ανακαλύψει το καλλιτεχνικό μυστικό του,να προσεγγίσει εικαστικά τη ζωή και το έργο του, να ρίξει
φως στην ταραγμένη αλλά και ιδιοφυή του προσωπικότητα,
καθώς και στον τρόπο που αποτύπωσε την εκφραστικότητά του στον καμβά και έφερε μια εικαστική επανάσταση.





Όλα αυτά τα απολαύσαμε κάποιο φθινοπωρινό βράδυ αλλά μην ξεχνάμε ότι και τα πρωινά αυτής της εβδομάδας ήταν γεμάτα εκτυφλωτικό φως σαν τους πίνακες του Βίνσεντ!

Ο ωραίος καιρός μας κατέβασε λοιπόν για καφεδάκι στην Νέα Σμύρνη σε ένα χαριτωμένο καφέ με διαφορετικό ύφος και προσωπικότητα.


Το λένε dtale café και η αυλή του όπως και οι τοίχοι του ήταν στολισμένοι με φαντασία και δημιουργικότητα.



Απολαμβάνεις τον καφέ σου , την σοκολάτα σου ή το γλυκό σου
 και περιστοιχίζεσαι από όμορφα αντικείμενα που μπορείς και να τα αγοράσεις κιόλας αν θέλεις!




Αυτό το φθινόπωρο μας έφερε ηλιόλουστες μέρες και γλυκές βραδιές. Μια ταινία και ένα καφεδάκι με φίλους τις έκαναν απολαυστικές!

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!


Ελένη Μπαρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου