Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟ ΝΕΡΟ!

Αυτή τη βδομάδα συναντήσαμε ....το νερό!  Κατ αρχάς μας  ήρθε από τον ουρανό.  Μπήκε για τα καλά το φθινόπωρο και η βροχή  ήρθε ευπρόσδεκτα  να ξεπλύνει τους δρόμους, τα δέντρα, τα κτήρια, ολόκληρη την πόλη, από την σκόνη του κατάξερου  καλοκαιριού.



Κατόπιν   το συναντήσαμε   κατεβαίνοντας νότια και δεν ήταν στη θάλασσα!


Το νερό είναι πηγή ζωής και αυτοί που δημιούργησαν  το Κέντρο Πολιτισμού ΄Ιδρυμα  Σταύρος Νιάρχος  σκέφτηκαν  πολύ σοφά  ότι   μια συνεχόμενη επιφάνεια νερού  θα έδινε μιαν άλλη διάσταση  γαλήνης και ηρεμίας  στα  διπλανά επιβλητικά τσιμεντένια κτήρια.


Περπατήσαμε δίπλα στο κανάλι  και είχαμε   την ψευδαίσθηση  ότι κάναμε έναν ρομαντικό περίπατο στην όχθη ενός ποταμού! 

Το κανάλι στην άκρη του έχει ένα  αρκετά συμπαθητικό καφέ. Βρήκαμε μόνο  κρύα πιάτα και σελφ σέρβις καφεδάκι. Δεν απογοητευτήκαμε όμως! Μπροστά  μας  είχαμε το υγρό στοιχείο και δίπλα μας ανθρώπους που το απολάμβαναν.


Μετά  το βρήκαμε πάλι  στους τοίχους μιας έκθεσης! Στη γνωστή μας ΣΤΟΑΡΤ της Κοραή το νερό που  δίνει ζωή,  ζωντάνεψε και τους πίνακες τριών κοριτσιών που ζωγράφισαν τοπία με υπέροχες υδατογραφίες.



Δύο ελληνίδες και μία κινέζα περιέγραψαν τις γαλάζιες αναμνήσεις τους από το ελληνικό τοπίο σε ακουαρέλες  γεμάτες φως, ανάλαφρες και ονειρικές ! Το νερό εδώ πηγή δημιουργίας!







Και έπειτα το  νερό ήρθε  σε μια κολυμπήθρα!




Η βάφτιση της εγγονής της φίλης μας, μας έφερε, ένα δροσερό  πρωινό, στα σκαλιά μιας εκκλησίας. Ροζ μπαλόνια, χαρούμενες αγκαλιές, πολλές ευχές   και  ένα ..... σαστισμένο  γλυκό μωράκι.  

Το νερό εδώ πηγή ελπίδας για μια χαρούμενη ζωή!



Κάθαρση, ζωή,δημιουργία, ελπίδα από ένα φθινόπωρο που  μόλις κατέφτασε. Ας τα χαρούμε  όπως  μπορεί ο καθένας μας  καλύτερα.
 
Τα  λέμε την επόμενη εβδομάδα! 

Ελένη Μπαρού



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου