Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πάμε για καφέ στην Κηφισιά την άλλη εβδομάδα;  Η πρόταση  έπεσε ανάλαφρα  στο τραπέζι  την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε.  Η ανταπόκριση της παρέας όχι και πολύ θερμή  Χάθηκαν οι καφετέριες στο κέντρο της πόλης;  Πού να πηγαίνουμε με λεωφορεία, μετρό και ηλεκτρικό μαζί, ολόκληρο ταξίδι,  μέσα στις βροχές και στις καταιγίδες! Αξίζει τον κόπο; Κίνητρο;  Επίσκεψη σε μια έκθεση ζωγραφικής. Από τη μία η αγάπη μας για την τέχνη, από την άλλη η βαθύτερη επιθυμία για μια αλλαγή ... σκηνικού και τελικά το αποφασίσαμε. 

Και νάμαστε να ανοίγουμε την πόρτα ενός πολύ συμπαθητικού εκθεσιακού χώρου , στο ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή,  που βρίσκεται  ανάμεσα σε καταπράσινες δεντροστοιχίες και εντυπωσιακές κατοικίες στο πανέμορφο αυτό προάστιο της Αθήνας.

Το πρώτο που αντικρίσαμε μόλις  μπήκαμε,  ήταν μια υπέροχη, δροσερή  αφρισμένη θάλασσα!  






Γύρω, βάρκες να αρμενίζουν  σε ήρεμα νερά, 







άλλες, παλιές, παροπλισμένες, δεμένες στους κάβους τους.

Πιό πέρα, καραβόσκοινα  που χάνονται μες τον βυθό! 








Ένας κόσμος θαλασσινός, ταξιδεμένος σε άγρια πέλαγα   που τώρα  τον κρατούν γερά σκοινιά σε σιδερένιες δέστρες! 

Όλες αυτές τις εικόνες μας τις πρόσφερε  απλόχερα  με τις υπέροχες ελαιογραφίες της  η Γκίλντα  Φρούμκιν   μια αυτοδίδακτη  ζωγράφος λυρική και νοσταλγική που ζωντανεύει τα τοπία της  με τον πιό αισθαντικό τρόπο!

Φύγαμε  με τις ωραίες εικόνες ακόμα στα μάτια μας και οδεύσαμε για τον περιβόητο ...Κηφισιώτικο καφέ! 


Τον βρήκαμε σε ένα πανέμορφο χώρο το salumaio dι Atene και  τον απολαύσαμε  μαζί με μια υπέροχη πάβλοβα  και  σουφλέ σοκολάτας !



 Τελικά το ταξίδι στην Κηφισιά άξιζε τον κόπο!

Στην επιστροφή μάθαμε για τις φοβερές καταστροφές και τους αδικοχαμένους ανθρώπους  και η καλή διάθεση έφυγε με μια ανατροπή  που μόνο  η ζωή ξέρει να φέρνει τόσο  ξαφνικά και τραγικά. Τα μαύρα σύννεφα πραγματικά και μεταφορικά που μαζεύτηκαν πάνω από το κεφάλι μας, πήραν μακριά τις ωραίες εικόνες  και έφεραν τις εικόνες από τις οθόνες των τηλεοράσεων...

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα

Ελένη Μπαρού  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου