Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

Τα φώτα σβήνουν. Ο χώρος φωτίζεται μόνο από τα κεριά που βρίσκονται σε κάθε τραπέζι. Η αίθουσα γεμάτη κόσμο, κάποιοι μένουν όρθιοι. Όλοι σταματούν να μιλούν. Και τότε μπαίνει ο κιθαριστής. Αγκαλιάζει την κιθάρα του και είναι σαν να της μιλάει. Μικρόφωνα δεν υπάρχουν ούτε καλώδια πουθενά. Ακούγονται οι πρώτες νότες. Ο ήχος βγαίνει από το ηχείο της κιθάρας καθαρός, κρυστάλλινος, φυσικός. Μπαίνει στ' αυτιά μας και γεμίζει με μαγικά ηχοχρώματα το μυαλό μας.

 Και έτσι το ταξίδι άρχισε. Προχθές το Σάββατο το βράδυ βρεθήκαμε στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην οδό Πειραιώς για να δούμε την παράσταση "nuevo guitar" με τον Παναγιώτη Μάργαρη, βιρτουόζο της κλασσικής κιθάρας.



Με πιλότο ένα μαγικό όργανο, μας ταξίδεψε λοιπόν σε όλα τα είδη της μουσικής από μπαλάντες και ροκ ύμνους μέχρι τραγούδια από τον κινηματογράφο, αγαπημένα του τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο αλλά  και δικές του συνθέσεις. Συντροφιά του η φωνή της Ανδριάννας Λυκούρεση. Μια βραδιά γεμάτη ωραία μουσική και μαγική ατμόσφαιρα. Βάλσαμο ψυχής. 

Ε. Μπαρού



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου