Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ

΄Ηταν ένα απλό Σάββατο βράδυ, απ΄αυτά που θα καθόμασταν μέσα και θα ψάχναμε κάτι για να δούμε στην τηλεόραση, έτσι  για  να περάσει η ώρα. Και ξαφνικά μου ήρθε η ιδέα! 'Α ξέχασα να σας πω πως αγαπώ τον κινηματογράφο όπως και ο άντρας μου και οι κουμπάροι που ξεσήκωσα για  να πάμε σινεμά!

                               'Εντουαρντ Χόπερ   "κινηματογράφος  Ν.Υόρκη " 1939

 Ο καθένας βέβαια  με τα δικά του κριτήρια για το ποιά  θεωρεί καλή ταινία. Βρήκα όμως στο Αθηνόραμα μια ταινία που είχε μεν  περάσει η πρώτη προβολή της αλλά  είχε και  καλές κριτικές και βέβαια ήταν  και  υποψήφια  για κάποια βραβεία όσκαρ. Παιζόταν λοιπόν  ακόμα σε μια αίθουσα στο παράκεντρο της Αθήνας και παιζόταν και  σε σωστή ώρα για να μας βγάλει ύστερα και κάποιο χρόνο για να τη σχολιάσουμε πίνοντας κάτι!


 Αφού λοιπόν και οι κουμπάροι μας ψάχνονταν επίσης για Σάββατο βράδυ, δώσαμε ραντεβού απέξω από τον κινηματογράφο " 'Οπερα" στην οδό  Ακαδημίας. 


Μα τί χαρά μου έδωσε αυτό το ραντεβού σ'αυτό το σημείο ! Αμέσως μου ήλθαν στη μνήμη όλες εκείνες οι περασμένες βραδιές με τις τόσες προβολές στην αίθουσα αυτή. Σχεδόν όλες οι παλιές παρέες! Πόσο απίστευτα ωραία είναι να βλέπεις μια ωραία ταινία σε μια  μ ε γ ά λ η    ο θ ό ν η με εκείνα τα καταπληκτικά συστήματα ήχου στον απέραντο και συνάμα τόσο  οικείο χώρο και με όλους εκείνους τους άγνωστους  θεατές γύρω σου,  με τους οποίους  όμως έχεις κάτι κοινό : την αγάπη για τον κινηματογράφο.   'Ετσι απλά  δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο απολαύσαμε όλοι μας την ταινία που πραγματικά άξιζε!


 Και μετά γυρίσαμε στο σπίτι , κάτσαμε δίπλα στο τζάκι γιατί ακόμα έκανε τσουχτερό κρύο, ήπιαμε κρασάκι φάγαμε ένα μεζεδάκι και γελάσαμε με την ψυχή μας. Μα τι ωραία περάσαμε έτσι απλά ένα απλό Σάββατο βράδυ!



 Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Ε.Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου