Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΤΕΧΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Μία επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη είναι πάντα μία εμπειρία. Είναι  επιμόρφωση, απόλαυση, πνευματική ανάταση. Το ζήσαμε  αυτήν την εβδομάδα και θεωρούμε τον εαυτό  μας τυχερό. Στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς είδαμε την έκθεση " Τόποι αναφοράς". Εκτίθενται 160 έργα αξιόλογων Ελλήνων καλλιτεχνών. Τα έργα είναι μέρος της μεγάλης συλλογής  της Τράπεζας της Ελλάδος και αποτελούν ένα  πραγματικό πανόραμα της ελληνικής ζωγραφικής  και χαρακτικής!
Εδώ αναδεικνύεται η    ελληνική τέχνη από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα, σε τρεις  κύριες θεματικές ενότητες: Αρχαιότητα, καθημερινή ζωή, τοπίο.  Διαχρονικά σημεία αναφοράς και έμπνευσης για τους έλληνες  εικαστικούς καλλιτέχνες .





















 Είδαμε και έργα μεγάλων χαρακτών :




Ταξιδέψαμε ανάμεσα στις ακουαρέλες, τις ελαιογραφίες, τις βαθυτυπίες και τις  υψιτυπίες.  Από την απαρχή της  νεοελληνικής τέχνης και  τις κλασσικές φόρμες, μέχρι τις νέες τάσεις  του μοντερνισμού. Από τον Γύζη και τον Λύτρα, τον Βολανάκη, τον Αλταμούρα, τον Γαλάνη,  στον Τσαρούχη, τον Τέτση, τον Ρόρρη, τον Μπελτέκο,  τον Μπότσογλου, την Κατράκη,τον Τάσσο και πολλούς άλλους ακόμη. Είναι πολύ δύσκολο να τους απαριθμήσουμε όλους από εδώ. 

Αυτός είναι ο λόγους που σας προτρέπουμε   να επισκεφτείτε  την έκθεση  όσο ακόμη προλαβαίνετε,  αφού θα διαρκέσει ως τις 20 Μαϊου, για να δείτε και να θαυμάσετε όλους αυτούς τους σπουδαίους καλλιτέχνες.
Για να   ψάξουμε και να ανακαλύψουμε  όλοι  μας, την πολιτισμική ταυτότητα  ενός Κόσμου Ελληνικού!

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα.

Ελένη Μπαρού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου