Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΓΩΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΖΥΛΙΕΤ ΜΠΙΝΟΣ!


Κανονικά ψάχναμε για ένα καπελάδικο στην οδό Ηπίτου. Η οδός Ηπίτου είναι ένας πεζόδρομος με όμορφα νεοκλασσικά σπίτια.





Εμφανίζεται από το πουθενά καθώς ανηφορίζεις  την οδό Βουλής στις παρυφές της Πλάκας.








Στο τέλος του πεζόδρομου κατεβαίνεις μερικά σκαλιά και βρίσκεσαι μέσα στα καπέλα! Καπέλα όμως πραγματικά έργα τέχνης, που όπως όλα  τα έργα τέχνης που σέβονται τον εαυτό τους, είχαν και αυτά τσουχτερές τιμές!
Ο ενθουσιασμός αρχίζει να πέφτει αλλά απτόητες τα δοκιμάζουμε όλα. Ο εαυτός μας στον καθρέφτη μας χαμογελά και νιώθουμε έτοιμες για τις .... ιπποδρομίες του ΄Ασκοτ στην Αγγλία! 


Χαιρετήσαμε τη σαστισμένη καπελού- σχεδιάστρια και αρχίσαμε να κατηφορίζουμε την οδό Βουλής. 

Και πέσαμε πάνω στην.... δεκαετία του 60!! Λαχανί κομοδίνα και πορτοκαλί πολυθρόνες στη βιτρίνα και η ιδιοκτήτρια να μας εξηγεί πώς μπορείς να βάψεις χωρίς πολλές προετοιμασίες το παλιό επιπλάκι της γιαγιάς σου. Βρήκες στο δρόμο ένα τραπεζάκι; Το έβαψες πράσινο κι έχεις ένα vintage κομμάτι στο σαλόνι σου!






Και λίγο  πιο κάτω, στη γωνία Βουλής και Απόλλωνος  συναντήσαμε το ... “Σοκολά” την ταινία την αφιερωμένη στην σοκολάτα! 

Βέβαια, για να πούμε την αλήθεια, δεν βρήκαμε την  χαριτωμένη βιτρίνα του μαγαζιού της ταινίας ούτε την γλυκιά Ζυλιέτ μέσα για να μας σερβίρει!

 Βρήκαμε όμως ένα όμορφο μαγαζάκι  που προσφέρει στους μερακλήδες πελάτες του  λειωμένη, καυτή,  υπέροχη πραγματική σοκολάτα από όλο τον κόσμο!


  και έναν ... μεσογειακό σερβιτόρο έτοιμο να μας σερβίρει: Σοκολάτα με πιπέρι καγιέν, με τσίλι, με τζίτζερ, με πάπρικα, με νότες πορτοκαλιού ή γιασεμιού, με καραμέλα, βανίλια ή μπισκότο! 

Πλούσια, κρεμώδης κι αχνιστή για να σου σπάει τη μύτη, χύνεται σε φίνα φλιτζανάκια και τη στιγμή που η πρώτη γουλιά πλημμυρίσει το στόμα, νιώθεις πραγματικά ευτυχισμένος!









Μήπως τελικά ο σερβιτόρος στην πραγματικότητα καταγόταν κι αυτός από τους Αζτέκους όπως η Ζυλιέτ; Λες;


τα λέμε τη επόμενη εβδομάδα!


Ελένη Μπαρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου