Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΧΙΟΝΙ, ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια γειτονιά στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης. Είχε λίγα σπίτια και πολλά καταστήματα. Οι άνθρωποι της γειτονιάς αυτής λάτρευαν τα Χριστούγεννα. Όσο διαρκούσαν οι γιορτές η γειτονιά έλαμπε και αστραποβολούσε από τα τα λαμπάκια που κρέμονταν από τα μπαλκόνια των σπιτιών και τα κάθε λογής στολίδια που στόλιζαν μέσα κι έξω τα μαγαζιά, από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι!




 Οι περαστικοί δεν χόρταιναν να περνούν και να ξαναπερνούν από το δρομάκι αυτό που σε λίγο καιρό ονομάστηκε “ Ο δρόμος των Χριστουγέννων” 


 Βλέπετε όλες αυτές οι διακοσμήσεις το έκαναν να ξεχωρίζει από τα διπλανά δρομάκια που ήταν λίγο θλιβερά με τα άθλια γκράφιτι - μουτζούρες πάνω στους τοίχους, με τα κλειστά μαγαζιά και τα  εγκαταλειμμένα σπίτια!



 Ο φημισμένος λοιπόν δρόμος των Χριστουγέννων ξεχώριζε και για έναν ακόμη λόγο! Σ' αυτόν είχε παρκάρει μια χρυσή άμαξα! Την έβλεπαν οι περαστικοί και νόμιζαν ότι μεταφέρονταν ξαφνικά σε μια άλλη εποχή, σε μια παραμυθοχώρα! 





Επειδή λοιπόν όλος αυτός ο στολισμός και η γιορτινή ατμόσφαιρα έκανε την ζωή όλων τόσο χαρούμενη και μια αισιοδοξία ανέβαινε και κάλυπτε όλη τη γειτονιά, οι κάτοικοι αποφάσισαν να μην βιαστούν να ξεστολίσουν. Πέρασαν τα Φώτα , του Αη Γιαννιού τα παιδιά γύρισαν στα σχολεία τους, το δρομάκι μας όμως επέμενε να είναι στολισμένο με Χριστουγεννιάτικα και η χρυσή άμαξα περίμενε εκεί πάντα τους επιβάτες της για ένα ταξίδι στο παρελθόν!


Α ξέχασα να σας πώ ότι στα μαγαζιά κορίτσια ντυμένα με ωραία βικτωριανά κουστούμια, σέρβιραν τους πελάτες τους που ξεπαγιασμένοι από το χιόνι και τη βροχή (είχε πέσει ένας άσχημος χιονιάς αυτόν τον χειμώνα) έμπαιναν μέσα για να πιούν τον καπουτσίνο τους ή ακόμα καλύτερα μια ζεστή σοκολάτα και να σερβιριστούν ωραία γλυκά σε γιορτινές πιατέλες.




Το παραμύθι συνεχίζεται! Θα διαρκέσει μάλλον μέχρι 31 του Γενάρη. Μετά ποιός ξέρει; Οι κάτοικοι της γειτονιάς ίσως αποφασίσουν να στολίσουν για τις απόκριες ή για κάτι άλλο. Κανείς δεν ξέρει τι θα σκαρφιστούν για να κρατήσουν τη μαγεία στο δρομάκι τους. Τι λέτε; δεν πάμε να περάσουμε από εκεί;
ωραία θα ναι!!

little kook Καραϊσκάκη 17 Μοναστηράκι 
  
Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα! 

Ελένη Μπαρού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου