Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΜΑΣ


Η πρόσκληση για την έξοδο αυτής της εβδομάδας, ήρθε από μία φίλη από εμάς. Μας κάλεσε να πιούμε τον καφέ αυτής της εβδομάδας στο σπίτι της, όλες μαζί, χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα. Μόνο καφέ, κους κους και διάθεση γιορτής για τις μέρες που φθάνουν! 


΄Οταν άνοιξε η πόρτα και μπηκαμε στο σπίτι, νιώσαμε την πρώτη γιορτινή ατμόσφαιρα αυτών των ημερών. Η οικοδέσπιονα ζεστή, λαμπερή, γιορτινή, φωτεινή. Τύφλα νάχει ο καλύτερος επαγγελματίας που πας στο μαγαζί του να πιείς καφέ!


Το σπίτι ζεστό λαμπερό γιορτινό φωτεινό τύφλα νάχει το καλύτερο καφέ!


 Ασε δε από μυρωδιές, όλα τάχε φτιάξει η φιλενάδα μας για να μας περιποιηθεί. Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, τα παστάκια με τη μαρμελάδα, τα αλμυρά μπισκότα, τα τυροπιτάκια κι όλα τα συμπαραμαρτούντα. Ο φούρνος να μοσκοβολάει για άλλα ακόμη κεράσματα!

Εκείνη, με ένα τεράστιο χαμόγελο και ευχαρίστηση που πήγαμε στο σπίτι της. Εμείς όλες να βλέπουμε τις καινούργιες όμορφες αλλαγές του σπιτιού, τις νέες ιδέες διακόσμησης, που ομορφαίνουν τα σπίτια μας όταν γίνονται. 




 ΄Οπως οι πάρα πολύ όμορφες κάρτες ζωγραφισμένες από την ίδια, να μας περιμένουν στις θέσεις που θα κάτσουμε η κάθε μία. Αυτές οι κάρτες με τις ευχές των γιορτών , είναι παράδοση για την δική μας παρέα. Τις στέλνει με το ταχυδρομείο κάθε χρόνο ή φίλη μας σε όλες μας.Φέτος μας περίμεναν στο γιορτινό τραπέζι. Άλλη μια κάρτα προστέθηκε στη συλλογή μας: είναι συλλεκτικά κομμάτια. 






Έφθασε η ώρα για το τσάι ή τον καφέ σερβιρισμένα στα γιορτινά όμορφα σερβίτσια της φίλης μας αλλά και να δοκιμάσουμε κι εκείνα τα λικεράκια φτιαγμένα από τα χεράκια μας όπως και τα γλυκάκια κουταλιού, μην μείνουν κι αυτά παραπονεμένα!




Και αφού σταματήσαμε να μασουλάμε, είπαμε να ανοίξουμε τα δώρα που είχαμε να ανταλλάξουμε αναμεταξύ μας. ΄Αλλα αγορασμένα από κάποιο μπαζάρ για ενίσχυση  και άλλα φτιαχτά από τις χρυσοχέρες και δημιουργικές της παρέας! 



Και τα χαμόγελα να δίνουν και να παίρνουν και οι ευχές το ίδιο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΥΓΕΙΑ!


Εμείς την συνήθειά μας αυτή θα τη συνεχίσουμε και του χρόνου και του άλλου και του άλλου....... όπως κάναν και οι μανούλες μας θα ανοίγουμε τα σπίτια μας και θα ζεσταίνεται η καρδιά μας!
       

      
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !


Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα.

Ελένη Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου