Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτή τη βδομάδα ψάξαμε για ένα φοινικόδεντρο


... και το βρήκαμε σε μια ταράτσα!! Μια ταράτσα στο Θησείο, με εκπληκτική θέα ολόγυρά της και στο κέντρο της ένα καφενείο γεμάτο ζωγραφιές!






Από τον τελευταίο όροφο του υπέροχου νεοκλασικού που στεγάζει το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, απολαύσαμε πανοραμική θέα στον Παρθενώνα, το λόφο του Φιλιππάπου, το Αστεροσκοπείο, τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού και πέρα μακριά τη θάλασσα!!

 


Όταν μπαίνεις στο καφενείο ξαφνιάζεσαι με το θέαμα που αντικρίζεις.



Τα φοινικόδεντρα με τα έντονα χρώματα και όλα τα άλλα όμορφα σχήματα στους τοίχους και το ταβάνι, ζωγραφισμένα από μια νεαρή Αγγλίδα ζωγράφο την Navine G. Khan-Dossos,σου προκαλούν ένα αίσθημα ευφορίας. 



Το αίσθημα αυτό της ευφορίας αυξάνεται όταν στα στα τραπεζάκια καταφτάνουν ελληνικά καφεδάκια, σερβιρισμένα παραδοσιακά με λουκουμάκι, αλλά και γλυκό του κουταλιού, δροσερά αναψυκτικά και νερό σε σκαλιστές καράφες!




Κι όλα αυτά σερβιρισμένα με ευγένεια και ένα ειλικρινές χαμόγελο που συμπλήρωναν την ωραία εικόνα γύρω μας και έκαναν περισσότερο ευχάριστη τη διάθεσή μας.


Τα προβλήματα, οι έγνοιες, η ανησυχία για το μέλλον, δεν λείπουν και από την παρέα μας όπως δεν λείπουν και από όλους τους ανθρώπους γύρω μας.

Οταν όμως έρχεται η μέρα που θα συναντηθούμε, τα ξεχνάμε όλα κι απολαμβάνουμε τό όμορφο σκηνικό που μας περιβάλει και συνοδεύει τον καφέ μας, όπως ήταν αυτό προχθές : Ένα χρωματιστό φοινικόδεντρο, ο Παρθενώνας και ο γαλάζιος ουρανός του Σεπτέμβρη σε μια ταράτσα στο Θησείο!





Τα λέμε πάλι την άλλη βδομάδα!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου