Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ

Βαλμένες πάνω σε καμβά, που δημιουργήσαμε εμείς με τις εικόνες μας, απο το πρόσφατο ταξίδι μας σε ένα απο τα πανέμορφα Κυκλαδίτικα νησιά, την Πάρο.


Ένα σπίτι με μπλε παράθυρα μπροστά στη θάλασσα.

Ένα εκκλησάκι δίπλα στο σπίτι.

Μια βεράντα με χτιστούς καναπέδες και θέα την Νάξο απέναντι.

Ενα νοικιασμένο αυτοκίνητο που αγκομαχάει ταξιδεύοντας σ' όλο το νησί.


Μια Γαλλίδα που με τέλεια Ελληνικά διηγείται χαριτωμένα πώς ερωτεύτηκε το νησί και τα παράτησε όλα για να ζήσει για πάντα εκεί, να φτιάξει ένα πρωτότυπο μαγαζί και να παντρευτεί τον πιό ωραίο Ελληνα .

Ένα καφενείο στην μικρή πλατεία του χωριού, όπου η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια κερνάει πάντα ένα ραβανί μαζί με κάθε παραγγελία.

΄Ενας αυθεντικός ανεμόμυλος που φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας του ιδιοκτήτη της διπλανής ταβέρνας που σέρβιρε ωραία ρεβυθάδα μια δροσερή βραδιά.

Μια εκκλησία χιλίων χρόνων κι από κάτω της απομεινάρια ενός αρχαίου ναού.

Μια νοικοκυρά στην πόρτα του σπιτιού της ανάμεσα στις γλάστρες της, πρόθυμη να ξεναγήσει τους επισκέπτες του χωριού .

Μια παραλία με βράχους που μοιάζουν μοντέρνα γλυπτά, έτσι όπως τους σμίλεψε η θάλασσα και πάνω τους λιάζονται μαυρισμένα κορμιά.

Πέντε φίλες που κουβεντιάζουν ακατάπαυστα, πίνουν καφέδες, μαγειρεύουν, γελάνε, κολυμπούν , πίνουν κρασί, αγοράζουν καπέλα, απολαμβάνουν το ποτάκι τους στη παραλία ακούγοντας υπο το φως των κεριών τζαζ και soul μουσική και σουλατσάρουν στα γραφικά δρομάκια με τις μπουκαμβίλιες.


Ναι είμαστε οι πέντε μας και που φορώντας τα καπέλα που αγοράσαμε το τελευταίο βράδυ, μας βρήκε το πρωί συζητώντας για τον κύκλο της ζωής, απο τη γέννηση ως τον θάνατο και λίγο πιο πέρα, για πολιτική, για μαγειρικές,για παλιές αναμνήσεις αλλά και μελλοντικά σχέδια!


Από αυτές τις σελίδες λοιπόν, πάντα με κέφι και σύμπνοια, θα ζωγραφίσουμε και τον επόμενο προορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου